WiSensors – Senzori radio de CO2, presiune barometrică, temperatură și/sau umiditate relativă

Familia de senzori WiSensors produși de Synchro Comp ® reprezintă o soluție simplă și directă pentru transmisia radio a parametrilor de mediu sau ambientali la intervale prestabilite de timp.

Familia WiSensors de senzori radio măsoară niveluri de CO, presiunea barometrică, temperatura și/sau umiditatea relativă și transmit aceste valori la o adresă IP predefinită, folosind infrastructura wireless bazată pe standardele IEEE 802.11 b/g existentă. Ultimele valori înregistrate pot fi vizualizate și local pe afișajul LCD atașat aparatului. Atunci când sunt setați pentru a trimite date la o adresă IP vizibilă pe Internet, senzorii pot fi utilizați în monitorizarea parametrilor la locuri multiple aflate la distanță. În acest mod, datele măsurătorilor sunt trimise la o locație centrală sau la un centru de date, unde pot fi procesate pentru generarea diferitelor tipuri de rapoarte.

Pot fi monitorizate niveluri de dioxid de carbon între 0 și 2000 ppm, niveluri de presiune între 50 kPa și 115 kPa, temperaturi între 0°C și +50°C și umiditate relativă de la 0% la 95% (fără condensare).

 

WiSensors sunt dispozitive de măsurare cu capabilități de conectivitate Wi-Fi, care realizează transferul radio al datelor măsurate la o adresă IP definită de utilizator, atunci când sunt conectate la o rețea wireless. 

Aplicațiile care utilizează aceste aparate reprezintă o soluție directă pentru înregistrarea datelor de la locații aflate la distanță, folosind infrastructura existentă bazată pe standardele IEEE 802.11 b/g, care nu necesită prezența unor aparate adiționale de tip gateway în cadrul sistemului. 

Senzorii radio se conectează direct la punctul de acces și pot trimite date la orice server, atâta timp cât acesta are o adresă accesibilă.

Construcția eficientă din punct de vedere al consumului de energie a acestor senzori permite operarea continuă până la trei ani folosind o singură baterie de 3V, în cazul modelului care include toți senzorii enumerați mai sus. 

 

 

Configurarea aparatelor WiSensors se realizează prin interfața serială, utilizând cablul furnizat la achiziție și un client telnet. Meniurile comprehensive permit specificarea și vizualizarea parametrilor necesari pentru operarea corectă a acestora. 

Ei constau în perioada dintre măsurători, care poate fi setată la o valoare maximă de 60 de minute, în informațiile necesare pentru conectarea la o rețea wireless, și anume canalul utilizat, SSID și parola pentru acesta, adresa porții de acces și a măștii subnet, portul serverului, IP-ul acestuia, IP-ul pentru WiSensor și datele pentru senzorul de CO, dacă acesta este prezent în alcătuirea modelului respectiv. 

Această ultimă rubrică include valoarea filtrului digital, altitudinea și numărul de zile pentru autocalibrarea utilizând aer curat, dacă această caracteristică este activată.

Senzorii WiSensors sunt sisteme compacte alimentate din baterii, care pot monitoriza temperatura, umiditatea relativă, nivelul de dioxid de carbon și presiunea absolută, și care trimit datele măsurătorilor folosind infrastructura wireless bazată pe standardele IEEE 802.11b/g existentă, eliminând necesitatea folosirii de fire pentru comunicație. 

Aceste caracteristici, cuplate cu consumul redus de energie, fac ca familia de senzori WiSensors să fie soluția cea mai bună pentru aplicații de monitorizare a mediului și a parametrilor ambientali.

 


WiSensors

APLICAȚII

 • Industria alimentară
 •  Industria farmaceutică
 • Spații de depozitare
 • Clădiri de birouri
 • Spații de producție 



CARACTERISTICI
 •  Măsoară nivelul de CO, presiune, temperatură și/sau umiditatea relativă la momente de timp separate de o perioadă de până la 60 de minute
 •  Trimite mesaje la adresa IP a serverului, setată anterior, după fiecare măsurătoare
 • Poate trimite date la orice adresă IP vizibilă pe Internet sau din cadrul rețelei la care este conectat
 • Afișează ultimele valori înregistrate pe un afișaj LCD (modelele care dispun de această opțiune)
 • Permite setarea parametrilor de conectivitate fără fir și a celor locali
 • Dacă modelul include senzor CO, este posibilă setarea caracteristicilor măsurării nivelului de dioxid de carbon, inclusiv calibrarea senzorului